Vlăduța Lupău a cerut în FALS bani de la stat în pandemie. Artista lua lunar zeci de mii de lei.

Cunoscuta și îndrăgita Vlăduța Lupău a primit ilegal de la stat suma de 8144 de lei, în timpul stării de urgență din 2020, spunând că nu a avut venituri și nu a putut să își desfășoare activitatea. Procurorii din Sălaj au intrat pe fir și rapid au demonstrat că artista s-a făcut vinovată de falsuri repetate și risca 7 ani de închisoare.

În probele de la dosar se arată că în luna iulie 2020 a încasat cel puțin 21.000 de lei de la un concert, mai precis în 24 iulie 2020. Artista a mai avut o ”cântare” în 3 iulie 2020, dar firma care a organizat evenimentul a refuzat să prezinte contractul artistei, deci nu știm exact suma primită. Putem, însă, presupune că ambele contracte au avut o valoare similară, deci suma totală ar fi de circa 40.000 de lei (8000 de euro), iar falsurile făcute i-au adus, în iulie 2020, numai 4.071 de lei. Adică, artista s-a pretat la o infracțiune pentru o sumă infimă, față de banii primiți în cont.

Ulterior, în 2021 și 2022, Vlădușa Lupău și-a construit o casă estimată acum la 3 milioane de euro și și-a luat o mașină de 150.000 de euro, pe lângă vacanțele de lux, în care a mers și de unde s-a pozat în permanență. Aceste lucruri arată că pandemia nu a afectat-o extrem de mult. 

Procurorii au fost de acord cu renunțarea la urmărirea penală pentru că artrista nu are antecedente și a restituit cei 8.144 de lei încasați în fals. 

Clujeanca Vlăduța Lupău este una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară din România. Vedeta se laudă că ia cel puțin 10.000 de euro ca să cânte toată noaptea, la o nuntă, și totuși, Vlăduța Lupău s-ar fi bucurat de câteva mii de lei, oferite de stat artiștilor afectați de pandemia Covid-19. Și nu oricum, ci comițând o infracțiune, în baza documentelor măsluite Vlăduța Lupău Rus ar fi încasat ilegal de la Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a județului Sălaj 8.144 de lei.

Suspecta a realizat, anterior declanşării epidemiei de coronavirus SARS -COV-2 până pe 16 martie 2020), venituri din drepturi de proprietate intelectuală (drepturi de autor), respectiv din prestaţii artistice realizate de suspectă în calitate de artist interpret de muzică populară. 

După instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României şi ulterior, în timpul stării de alertă, respectiv în lunile mai, iunie, iulie 2020, suspecta a trimis prin intermediul portalului ”aici.gov.ro”, documentele necesare în vederea obţinerii indemnizației de sprijin pentru persoanele fizice care obţin venituri exclusiv din drepturile de autor şi drepturile conexe, îndeplinind aceasta perioadă, condiţiile prevăzute de lege pentru a obţine indemnizaţia. 

Cu referire la documentele depuse de suspectă în luna august 2020, pentru a solicita indemnizatia pe luna iulie, respectiv în luna septembrie pentru a solicita indemnizația pe luna august 2020, din probele administrate a reieşit faptul că, documentele au conţinut date false, în sensul că suspecta a declarat pe propria răspundere, contrar adevărului, faptul că în lunile iulie şi august activitatea sa s-a menţinut întreruptă”, precizează procurorii din de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. 

pre exemplu, Vlăduța Lupău a cerut ajutor financiar de la stat pentru luna iulie 2020, cu toate că în 24.07.2020 a cântat la un eveniment și a încasat 20.805 de lei. Artista a cântat și în 3 iulie 2020 la un eveniment, dar acolo nu s-a precizat suma. Cu toate acestea putem presupune că este una similară celei de 20.000 de lei.

Deși a avut aceste venituri dovedite, artista a declarat în fals că nu a putut munci și a obținut pe luna iulie 2020 încă 4.072 lei de la stat. 

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile