CARTELUL DIN CARPAȚI : Averi prea mari ca să mai încapă între granițele țării, ascunse în proprietăți imobiliare din Vestul Europei.

Investigație marca Recorder.ro

Grupuri de interese formate din demnitari ai statului român și interpuși pe numele cărora se adună banii. Protecție politică de la vârful celor mai importante instituții. Averi prea mari ca să mai încapă între granițele țării, ascunse în proprietăți imobiliare din Vestul Europei.

E un fenomen care a dominat România post-decembristă, de cele mai multe ori însoțit de scandaluri de presă și ciocniri între tabere rivale. Acum, când disensiunile politice s-au topit într-o coaliție atotputernică, marile averi se construiesc într-o liniște desăvârșită, vegheată candid de procurori timorați și de ziariști plătiți de partide.

În urmă cu un an, am pornit pe urmele unei astfel de povești, după ce un ziar regional din Franța a scris despre un grup de investitori români care a cumpărat un castel din Hexagon pentru a-l transforma în hotel de lux. Deși vorbeau de un grup de români, francezii menționau un singur nume – Benjamin Gont – după toate aparențele, o persoană aflată în rolul de paravan.

Am mers în Franța să aflăm povestea castelului cumpărat de misterioșii investitori români și ne-am întors în țară pentru a lua urma banilor. Am descoperit o grupare creată și protejată de oameni politici girați de la vârful coaliției de guvernare. O grupare care a pus stăpânire pe cea mai cunoscută stațiune turistică a țării, transformând-o într-o sursă de îmbogățire.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile