Frații Norbert Maior și Francesca Maior, din Cluj, au câștigat titlul european de juniori la raliuri (FIA ERC)

Frații Norbert Maior și Francesca Maior au câștigat titlul european de juniori la raliuri (FIA ERC), după ce au terminat pe prima poziție, în etapa finală, Raliul Ungariei.

Originari din Brașov, dar stabiliți în Cluj, acolo unde reprezintă Napoca Rally Academy, aceștia bifează a doua mare performanță pentru automobilismul sportiv românesc după cea reușită de Simone Tempestini, în 2016, când acesta a devenit campion mondial, tot la juniori.

„Pentru a fi siguri că vor câştiga titlul, cei doi erau obligaţi să câştige etapa din Ungaria în faţa rivalilor din Italia şi Norvegia. Pe un Peugeot 208 Rally4, fraţii Maior au dominat autoritar competiţia rezervată juniorilor, unde au preluat conducerea încă de pe a doua probă specială şi nu au mai cedat locul 1 până la finalul rundei”, informează Federația Română de Automobilism Sportiv.

După cele 12 probe, dintre care au câştigat 5, şi 180 de kilometri, echipajul românesc a avut un avantaj final de 7,1 secunde în faţa ocupanţilor poziţiei secunde, italienii Roberto Dapra şi Luca Guglielmetti. Podiumul etapei din Ungaria a fost completat de slovenii Mark Skulj şi Matej Car.

„Pot spune că trăim un vis. La începutul anului nici nu îndrăzneam să sperăm că vom ajunge în această postură, de a scrie o pagină frumoaseă pentru motorsportul românesc. Împreună cu Francesca şi echipa noastră am făcut multe sacrificii de-a lungul sezonului, iar pe această cale le mulţumesc tuturor celor care au contribuit şi ne-au susţinut în acest vis. Suntem onoraţi că am dus steagul României pe cea mai înaltă treaptă a Campionatului European”, a spus Norbert Maior, care a fost încurajat de sute de fani români pe probele de pe asfaltul din ţara vecină.

După etape care au avut loc în Polonia, Letonia, Suedia, Italia, Cehia și Ungaria, Norbert Maior a strâns 117 puncte, în timp ce următorul clasat în topul final al juniorilor din Europa, italianul Dapra, a ajuns la 113 puncte.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile