Corvinul a dat lovitura, după ce a câștigat Cupa României: câți bani a încasat gruparea de la Hunedoara

Corvinul a câștigat Cupa României, după 2-2 (3-2 penalty) cu Oțelul, în finala de la Sibiu.

În urma triumfului din finala Cupei României, Corvinul ar urma să joace în turul 1 preliminar al Europa League, dacă UEFA îi va da undă verde clubului de la Hunedoara.

Pentru că a câștigat Cupa României, Corvinul s-a ales cu un premiu de 240.000 de euro.Pentru parcursul până la finală, gruparea de la Hunedoara își asigurase deja un cec de 133.000 de euro.

Oțelul a primit 10.000 de euro pentru participarea în finală. Până la duelul de la Sibiu, formația lui Dorinel Munteanu mai avea asigurat un cec de 103.000 de euro.

Dacă va primi dreptul de la UEFA pentru a juca în preliminariile Europa League, Corvinul ar putea da peste nume cunoscute deja din fotbalul european.

Echipe precum Silkeborg (Danemarca), Rijeka (Croația), Wisla Cracovia (Polonia) sau Tobol (Kazahstan) îi pot ieși în cale Corvinului în primul tur preliminar din Europa League.

În rândul cluburilor de mai sus mai pot intra și alte formații din campionatele Greciei, Israelului, Ciprului, Ungariei, Azerbaijanului, Republicii Moldova și din Kosovo, unde situația clasamentului nu este încă una clară.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile