Șoferii care conduc băuți sau drogați pot rămâne fără permis timp de zece ani. Legea a fost votată de Parlament și merge la promulgare

Camera Deputaților a votat marți un proiect de lege care permite instanțelor să suspende pentru zece ani permisul șoferilor care sunt prinși băuți sau drogați la volan, chiar dacă nu au provocat un accident. Camera Deputaților e decizională, și proiectul merge acum la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

”Mă bucur că proiectul a trecut cu cvasi-unanimitate și prin Camera Deputaților, și prin Senat. E un proiect care introduce trei măsuri pentru combaterea consumului și traficului de droguri sau alcool”, a declarat senatorul PSD Robert Cazanciuc, inițiator al proiectului.

Mai exact, legea permite judecătorilor să suspende până la zece ani ani permisul de conducere pentru şoferii prinşi la volan cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogaţi.

Legea prevede pedepse înăsprite pentru mai multe categorii de infracțiuni legate de traficul de droguri, precum şi circumstanţe agravante pentru cei care folosesc minori. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată pentru anumite infracțiuni legate de traficul de droguri.

”Un alt aspect al legii este că majorează pedepsele privind finanţarea faptelor ce au legătură cu traficul şi consumul de droguri”, a mai declarat Robert Cazanciuc.

Proiectul de lege a fost promovat după accidentul de la 2 Mai, în care un șofer drogat a accidentat mortal doi adolescenți.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile