ANPC avertizează cu privire la puii de găină vopsiți din magazine: ,,Atentat serios la siguranța populației”

Horia Constantinescu a semnalat o problemă pe care inspectorii ANPC au descoperit-o în magazinele din România. Este vorba de faptul că unii producători vopsesc puii de găină pentru a-i face să pară mai apetisanți.

Potrivit președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor puii pot fi vopsiți și prin hrănire, iar vopseaua să rămână în țesuturi și după spălare.

,,Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit.

Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare.

Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată.

Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen.

Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți.”, a declarat Horia Constantinescu.

Mai mult, ouăle pot căpăta și ele altă culoare. De asemenea, pe lângă puii vopsiți, inspectorii ANPC au găsit la unii producători și salmonela. 

,,Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre.

Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.

Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase.

Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare gustos”, a adăugat șeful ANPC. 

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile