Peste 163 de kilograme de peşte, captură a Gărzii de Coastă Constanța /  9 sturioni şi 645 de metri de plasă monofilament, descoperite de poliţiştii de frontieră, într-o acţiune de combatere a pescuitului ilegal

Peste 163 de kilograme de peşte, nouă exemplare de sturion şi 645 de metri de plasă monofilament au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din Constanța, într-o acţiune de combatere a pescuitului ilegal.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat vineri, că poliţiştii de frontieră au desfăşurat o misiune pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal în zona complexului lagunar Razel-Sinoe.

“Cu această ocazie, folosind tehnica de supraveghere aeriană din dotare, poliţiştii de frontiera au constatat faptul că patru persoane săvârşeau activităţi de braconaj piscicol în zonă. În urma acţiunilor ulterioare întreprinse de către poliţiştii de frontieră, aceştia au ridicat în vederea continuării cercetărilor 645 metri plase mono-filament, un motor de barcă în valoare de 2500 lei, o ambarcaţiune în valoare de 500 de lei, unelte de pescuit în valoare de 700 lei, un autoturism în valoare de 12000 lei şi 116 kilograme de peşte, diferite specii, cantitatea de peşte fiind predată unei societăţi comerciale de profil”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă.

O zi mai târziu, poliţiştii au organizat o acţiune asemănătoare şi în zona braţului Sfântu Gheorghe.

“Cu această ocazie au descoperit într-o ambarcaţiune în care se aflau două persoane cantitatea de 47 kilograme de peşte, diferite specii, dintre care nouă exemplare de sturion congelate.

Ambarcaţiunea cu motor în valoare de 10.000 lei a fost introdusă în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă, iar cantitatea de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil”, a menţionat sursa citată.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră continuă cercetările pentru infracţiuni la regimul braconajului piscicol.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile