Bursele elevilor din Florești se majorează în anul școlar 2023-2024! Bursa de merit va fi de 600 lei

Primarul comunei Florești a anunțat că s-au majorat bursele școlare pentru elevii din comună. Astfel, bursa de merit va fi de 600 de lei, iar cea socială ajunge la 400 lei, datorită suplimentării de la bugetul local.

„Burse școlare mărite pentru elevii din Florești. Primăria Florești și Consiliul Local sprijină educația și premiază performanțele elevilor. Asigurăm accesul la educație a copiilor din Florești prin majorarea din bugetul local al cuantumului burselor acordate pentru anul școlar 2023-2024”

Astfel cuantumul burselor vor fi structurate după cum urmează:
Burse de Merit 600 lei:
– Alocare din Bugetul de Stat: 450 de lei
– Suplimentare din Bugetul Local: 150 de lei
Burse Sociale 400 lei:
– Alocare din Bugetul de Stat: 300 de lei
– Suplimentare din Bugetul Local: 100 de lei

Procedura de Aplicare: pentru a beneficia de aceste burse suplimentare, școlile vor depune cereri însoțite de hotărâri ale consiliilor de administrație care aprobă suplimentarea alocărilor pentru burse.

„Prin aceste măsuri, Primăria Florești manifestă angajamentul său ferm pentru a asigura că fiecare elev are acces la o educație de calitate, indiferent de dificultățile financiare. Educația este investiția noastră în viitorul comunității”

Noi criterii de acordare a burselor școlare

Recent, noile criterii de acordare a burselor școlare au fost aprobate. Potrivit meteodologiei aprobate de minister, bursele acordate în anul 2023-2024 vor fi următoarele:

Bursă de excelență olimpică I – între 750 și 3.000 de lei
Bursă de excelență olimpică II – 700 de lei
Bursă de merit – 450 de lei
Bursă socială – 300 de lei
Bursă pentru mame minore – 700 de lei
Bursă tehnologică – 300 de lei

Înainte, cuantumul acordat pentru bursa de merit era de 200 lei, la fel și pentru bursa socială, din bugetul de stat. Pe lângă banii primiți de la bugetul de stat, Primăria Florești a sumplimentat cuantumul minim al burselor de merit și sociale ale elevilor de pe raza comunei.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile