O clujeancă a intrat în stop cardiac în timpul examenului auto: „I s-a făcut rău și a căzut cu capul pe volan!” Polițistul examinator i-a salvat viața

O clujeancă a intrat în stop cardio-respirator când conducea o mașină, în timpul examenului auto. Polițistul care o examina a acționat rapid și i-a salvat viața.

Ionuț, un angajat al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere din Cluj, a salvat viața unei femei care a fost și candidat la proba auto pentru obținerea carnetului. Deși la începutul examenului, examinatorul credea că femeia are doar emoții, și-a dat seama că aceasta a intrat în stop cardiac când capul i-a căzut pe volan.

Rapid, Ionuț i-a aplicat manevre de resuscitare, în timp ce i-a solicitat celuilalt candidat să cheme urgent ambulanța. Intervenția sa a fost crucială până la sosirea echipajelor medicale.

Lângă el a apărut și un bărbat, soțul femeii. Acesta i-a mulțumit din suflet polițistului pentru intervenția promptă, care i-a salvat viața soției sale:

„Ionuț era în timpul procesului de examinare, la traseu, iar, la volan, urma să se urce o femeie de 45 de ani. A observat că are o anumită stare de agitație, dar s-a gândit că are emoții. A încercat să o calmeze.
-Vom porni pe traseu. Vă rog să fiți calmă. Îmi spuneți dumneavoastră când putem pleca.

După doar 2 minute de începutul probei, femeii i s-a făcut rău și a căzut cu capul pe volan. Imediat, Ionuț a călcat frâna de urgență și a apăsat pe avarii.
-Sună la 112 să trimită repede o salvare. Indică-le strada… la numărul…, i-a spus Ionuț celuilalt candidat care se afla pe bancheta din spate.

I-a luat pulsul femeii și și-a dat seama că aceasta era în stop cardio respirator. Colegul nostru a coborât victima de la volan și a început să îi aplice procedeul de resuscitare. Lângă Ionuț a sosit un bărbat.
-Ajut și eu, a spus acesta așezându-se victimă.

Așa i-a găsit echipajul medical, pe cei doi bărbați.
-Cum este?
-E în viață, pulsul și-a revenit, a răspuns bărbatul care l-a ajutat pe Ionuț.
Apoi s-a întors către acesta:
-Eu sunt soțul. Vă mulțumesc frumos!

Cadrele medicale sosite au acordat primul ajutor femeii și au transportat-o la spital. Aseară, Ionuț a primit un telefon. Este soțul victimei.
-Vreau să vă mulțumesc din suflet! Soția mea este bine și am fost informat că își va reveni complet!

Și noi te felicităm, Ionuț! O intervenție promptă și decisivă, care a salvat o viață! Ionuț este angajat al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor CLUJ. Astăzi, 11 octombrie se sărbătorește Ziua permisului de conducere românesc! La mulți ani, tuturor celor care activează în acest domeniu!”, a transmis Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile