Directorul gigantului tehnologic japonez SoftBank spune că Inteligența Artificială Generală va deveni realitate în următorul deceniu și va fi de 10 ori mai inteligentă decât suma totală a tuturor inteligențelor umane

Directorul general al SoftBank, Masayoshi Son, a declarat că, în opinia sa, inteligența artificială generală (AGI), adică o inteligență artificială care depășește inteligența umană în aproape toate domeniile, va fi realizată în 10 ani.

Vorbind la conferința corporativă SoftBank World, Son a spus că, în opinia sa, AGI, care mai este cunoscută drept inteligenta artificială puternică sau completă, va fi de zece ori mai inteligentă decât suma totală a tuturor inteligențelor umane. El a remarcat progresul rapid al IA generativă, despre care a spus că a depășit deja inteligența umană în anumite domenii.

„Este greșit să spunem că AI nu poate fi mai inteligentă decât oamenii, deoarece este creată de oameni”, a spus el. „IA este acum autoînvățare, autoinstruire și autoinferență, la fel ca ființele umane”.

Son a vorbit de câțiva ani despre potențialul AGI – folosind de obicei termenul „singularitate” – de a transforma afacerile și societatea, dar aceasta este prima dată când a oferit un calendar pentru dezvoltarea sa.

De asemenea, în cadrul conferinței a introdus ideea de „Superinteligență artificială”, despre care a afirmat că va fi realizată în 20 de ani și va depăși inteligența umană de 10.000 de ori.

Son este cunoscut pentru mai multe investiții riscante, dar istețe, care au transformat SoftBank într-un gigant al investițiilor în tehnologie, precum și pentru unele pariuri care au eșuat spectaculos.

De asemenea, el este predispus să facă afirmații stridente despre impactul transformator al noilor tehnologii. Previziunile sale privind internetul mobil s-au confirmat în mare parte, în timp ce cele privind „Internet of Things” nu s-au adeverit.

Son a făcut apel la companiile japoneze să se „trezească” la promisiunea inteligenței artificiale, susținând că acestea au rămas tot mai mult în urmă în era internetului și și-a reiterat încrederea în producătorul de cipuri Arm ca fiind esențial pentru „revoluția inteligenței artificiale”.

Directorul general al Arm, Rene Haas, care a luat cuvântul la conferință prin intermediul unei înregistrări video, a lăudat eficiența energetică a modelelor Arm, afirmând că acestea vor fi din ce în ce mai căutate pentru a alimenta inteligența artificială.

Son a spus că se crede singura persoană care crede că AGI va apărea în decurs de un deceniu. Haas a spus că el crede că va veni în timpul vieții sale.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile