Zelenski HUIDUIT in Polonia ! Tensiuni fără precedent între Polonia și Ucraina. Zelenski „a mers prea departe” după ce a acuzat Varșovia de „teatru politic” în scandalul cerealelor.

Polonia vrea să interzică importurile mai multor produse alimentare ucrainene, a declarat miercuri premierul polonez Mateusz Morawiecki, care a avertizat Kievul împotriva escaladării unei dispute privind importurile de cereale, în timp ce Varșovia își înăsprește poziția înaintea alegerilor din octombrie.

Polonia a fost unul dintre cei mai fideli aliați ai Ucrainei de când Rusia a invadat țara în februarie 2022, dar statele sunt acum implicate într-un conflict care se adâncește cu privire la importurile de produse agricole, deoarece Polonia, împreună cu Ungaria și Slovacia, a extins interdicția asupra importurilor de cereale.

De asemenea, tot marți, Ucraina a declarat că va impune restricții la importul anumitor bunuri din Polonia și Ungaria dacă acestea nu vor ridica interdicțiile unilaterale, ceea ce a atras un răspuns din partea premierului Mateusz Morawiecki.

„Avertizez autoritățile ucrainene, pentru că, dacă escaladează conflictul în acest mod, vom extinde interdicția de import pentru mai multe produse pe teritoriul Republicii Polone”, a declarat Morawiecki pentru Polsat News.

Polonia, Slovacia și Ungaria au anunțat vineri că interzic unilateral importurile de cereale din Ucraina, după ce Comisia Europeană a decis să nu prelungească interdicția de vânzare în cele cinci țări vecine ale Ucrainei din UE, printre care și România și Bulgaria.

Interdicția a fost introdusă pentru a-i proteja pe fermierii din zonă de un val de importuri de cereale și alimente din Ucraina, deoarece invazia a blocat în mare parte rutele sale preferate prin porturile din Marea Neagră.

Marți, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-un discurs în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite că Kievul „lucrează din greu pentru a păstra rutele terestre pentru exporturile de cereale”, iar „teatrul politic” în jurul importurilor de cereale nu face decât să ajute Moscova, a declarat marți președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în discursul în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite.

Declarațiile sale nu au fost primite bine la Varșovia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski „a mers prea departe”, a declarat miercuri ministrul de interne Mariusz Kaminski.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile