PSD ar obține 32%, PNL și AUR – 19%, USR – 12%, dacă duminică ar fi alegeri parlamentare/ 74% din români cred că lucrurile merg într-o direcție greșită

PSD ar obține 32%, PNL și AUR ar fi la egalitate cu 19%, iar USR s-ar clasa pe locul al treilea, cu 12%, dacă duminică ar fi alegeri parlamentare, arată un sondaj CURS la comanda PSD.

Sondajul arată că UDMR ar fi la 5%, iar partidul SOS, al Dianei Șoșoacă (ex-AUR), ar fi umăr la umăr cu PMP condus de Eugen Tomac, la 4%. Sondajul poate fi consultat aici.

Sondajul mai arată că două treimi din români cred că lucrurile merg într-o direcție greșită, dar apreciază ca fiind ”foarte bune” următoarele măsuri propuse de Guvern: reducerea numărului de angajați la stat (77%), taxe mari pe vicii (71%), impozitarea cu 1% a cifrei de afaceri a multinaționalelor (68%), eliminarea unor facilități fiscale acordate firmelor (54%).

În privința tragediilor din ultima perioadă, conform sondajului realizat de PSD, românii cred că:

  • în cazul accidentului din 2 Mai/Vama Veche de vină sunt șoferul (51%), traficul și consumul de droguri (15%) și poliția pentru că nu și-a făcut treaba (15%). Doar 2% cred că pietonii sunt de vină și 4% cred că primăria este de vină pentru că nu a făcut trotuare.
  • în cazul femeii care a născut pe trotuar în Botoșani, de vină sunt doctorul și personalul de gardă din acea zi (71%), directorul/conducerea spitalului (10%). 2% consideră că de vină a fost femeia pentru că nu a avut mai multă grijă.

În ce privește aderarea la Schengen, 71% din români sunt pesimiști și nu cred că aceasta va avea loc în 2023. De asemenea, de vină pentru faptul că Austria se opune aderării României sunt: politicienii români pentru că nu au știut să negocieze (45%), statul austriac (30%), și Ministerul de Interne (11%).

Sondajul a fost realizat în perioada 24-31 august, prin metoda față în față, la domiciliul respondenților și a fost realizat pe un eșantion de 1067 de persoane, cu o eroare de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile