FOTO. PERCHEZIȚII în Iara și Viișoara, într-un dosar de BRACONAJ. Au fost găsite ARME și trofee de vânătoare

Pe 31 august 2023, polițiștii din Turda au efectuat percheziții la domiciliul a 4 bărbați din Iara și Viișoara, jud. Cluj, suspectați de braconaj. Au fost găsite arme și trofee de vânătoare.

„La data de 31 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Turda au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Turda, la locuințele a 4 bărbați, situate în comunele Iara și Viișoara.

În cadrul perchezițiilor au fost descoperite și ridicate 2 arme de vânătoare și echipamente de ochire de aproximativ 10.000 de euro, deținute în mod legal, dar despre care există suspiciunea rezonabilă că au fost folosite în mod ilegal, de 8 trofee de animale de diferite specii, care ar proveni din activități ilicite, sumele de 4.250 de euro și 6.200 de lei, precum și alte bunuri de interes în cauză.

De altfel, au fost percheziționate 3 autoturisme, fiind descoperite urme materie cu aspect biologic, specifice activității de vânătoare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

În continuare sunt efectuate activități de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept și transportul vânatului fără respectarea dispozițiilor legale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis IPJ Cluj.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile