Cod Portocaliu și Galben, valabile pentru județul Cluj.Canicula se menține în România și în zilele ce urmează

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 28 august, noi avertismente de caniculă și disconfort termic ridicat la nivelul întregii țări.

Luni (28 august) valul de căldură se va menține, iar meteorologii au emis o atenționare Cod Galben pentru estul Transilvaniei, în Dobrogea, în nordul Munteniei și al Olteniei, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 21 de grade.

Tot astăzi, în Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei este în vigoare un Cod Portocaliu de caniculă și temperaturi extreme. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile