VIDEO COMPLET : Cu bătăia de la Costinești dintre jandarmi și turiști. Mai multe persoane au fost încătușate

Două patrule mixte, formate din jandarmi și polițiști, au intervenit pe plaja din Costinești după ce au fost sesizați că doi tineri au fost bătuți de șase persoane recalcitrante. La sosirea forțelor de ordine aceștia au reacționat violent, iar intervenția a degenerat.

„Câțiva smardoi s-au simțit prinși în aglomerația de pe faleza din Costinești și au început să își care reciproc pumni și picioare. În apropiere erau două patrule de poliție a căror prezență a fost solicitată de larma turiștilor. Doar că, în stilul specific românesc, cei care se luaseră la bătaie au uitat brusc de conflictul dintre ei și și-au îndreptat atenția asupra polițiștilor și jandarmilor”, precizează sindicatul.

La rândul ei, Jandarmeria Constanța a transmis un comunicat în care precizează că, în timpul intervenţiei în staţiunea Costineşti, jandarmii s-au confruntat cu situaţii tensionate, în care au fost expuşi la comportamente agresive şi injurii repetate din partea persoanelor implicate în conflict. „Menţionăm faptul că Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa va examina atent imaginile pentru a evalua modul în care s-a acţionat şi va lua măsuri de verificare a tuturor aspectelor legate de modul de intervenţie. În situaţia în care vor fi constatate abateri de la normele legale, acestea vor fi supuse sancţiunilor prevăzute de regulamentele militare”, a transmis Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa.

IPJ Constanța a transmis că forțele de ordine au identificat persoanele bănuite, respectiv 6 bărbați. „Aceștia au avut un comportament recalcitrant și agresiv fizic față de polițiști și jandarmi, cărora le-au adresat și acte de amenințare, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea acestora, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Poliției stațiunii Costinești”. Poliția le-a făcut celor 6 bărbați dosar de cercetare penală pentru ultraj, lovire, dar și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile