xDay 2023: România găzduiește una dintre cele mai mari conferințe de Web3, Inteligență Artificială și Metaverse din Europa

În perioada 19-21 octombrie 2023, Bucureștiul va găzdui una dintre cele mai mari conferințe de Web3, AI și Metaverse din Europa – xDay 2023 – punând România pe harta globală a marilor dezvoltatori de tehnologie. Organizat de Fundația MultiversX, evenimentul va aduce împreună lideri, inovatori, investitori, oficiali guvernamentali și pasionați din întreaga lume, pentru a explora și dezvolta tehnologii emergente, precum blockchain, inteligența artificială, Metaverse și Web3. Bilete sunt puse în vânzare pe site-ul www.xday.com.

Mai mult decât o conferință

xDay 2023 nu este doar o conferință; este o oportunitate de a privi în viitorul tehnologiei. Cu peste 3000 de participanți așteptați, xDay 2023 va fi platforma ideală unde dezvoltatorii, creatorii și utilizatorii tehnologiei se vor putea întâlni, colabora și învăța unii de la ceilalți. În cadrul acestui eveniment, vor avea loc prezentări și paneluri, cu scopul de a explora cele mai recente inovații, produse și parteneriate strategice care vor modela viitorul tehnologiei Web3.

Zeci de invitați, din diverse domenii, vor discuta pe parcursul celor trei zile despre arhitecturi blockchain, tool-uri de dezvoltare, reglementări și investiții, dar și despre economie, sustenabilitate și viitorul tehnologiei în contextul actual. Printre invitații conferinței se numără personalități importante precum Sebastian Burduja – Ministrul român al Energiei, Ștefan-Radu Oprea – Ministrul român al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Alex Tabarrok – economist și profesor la Universitatea George Mason din Virginia, Tobias Jung de la Deutsche Telekom, Daniël Rood de la Google Cloud, Andrei Pitis – fondatorul genezio, Anthony Pompliano – antreprenor și investitor, Beniamin Mincu – CEO MultiversX, Lucian Mincu – CIO MultiversX, Lucian Todea – COO MultiversX, Liu Bin – Web3.0/ Media/ A.I. Vertical Director la Tencent Cloud și mulți alții.

Evenimentul se va încheia cu premiile MultiversX Ecosystem, care vor recunoaște eforturile vizionarilor, inovatorilor și liderilor din cadrul comunității.

Hackathon xDay – 1 milion de dolari pentru extinderea ecosistemului blockchain

În paralel cu conferința, tot la Palatul Parlamentului, MultiversX va găzdui unul dintre cele mai mari hackathon-uri de Web3 din Europa. Hackathonul xDay a atras deja un interes impresionant, având peste 500 de dezvoltatori înregistrați. Evenimentul reprezintă și o oportunitate de dezvoltare în industrii emergente, incluzând 19 workshop-uri tehnice și 4 sesiuni AMA. Programatorii pot să dezvolte tool-uri, aplicații sau smart contracts folosind limbaje populare precum Rust, C/C++, Python și TypeScript, ceea ce face din Hackathonul xDay un apel global către programatori cu orice nivel de experiență. Înscrierile pentru hackathon sunt încă deschise pe xday.com/hackathon până pe 16 octombrie.

Mai multe informații despre invitații evenimentului și programul conferinței se pot afla de pe site-ul oficial al conferinței: https://xday.com/.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile