23 de români și bulgari au fost arestați pentru trucare de meciuri și fraudarea caselor de pariuri: „Liderul organizației corupea mai mulți fotbaliști din România”

Vineri, Ministerul de Interne din Spania a anunțat arestarea a 23 de persoane, parte a unui grup infracțional româno-bulgar, care era implicate în trucarea meciurilor pentru pariuri.

Poliția din Spania, Europol și Interpol au făcut mai multe arestări în cadrul unei organizații care obținea câștiguri ilegale la pariuri în meciuri de fotbal și de tenis de masă.

Cum reușeau să „păcălească” sistemul? Conform raportului oficial al poliției, aceștia s-au folosit de un sistem tehnologic avansat și de sateliți pentru a capta transmisiunea live a diferitelor evenimente sportive. Astfel, semnalul ajungea la ei, înainte să ajungă la casele de pariuri.

În plus, aveau și un om la o casă importantă de pariuri, care se ocupa să valideze pariurile online.

„Corupeau sportivi din România și Bulgaria”

În comunicatul autorităților spaniole se arată că: „Operațiunea a început în 2020, când anchetatorii au aflat de o serie de pariuri online considerate suspecte, realizate la tenis de masă.

După ce au analizate datele, anchetatorii au descoperit o grupare criminală româno-bulgară, care activa în Spania și care corupea sportivi din România și Bulgaria.

Comunicatul autorităților spaniole arată că membri ai organizației aranjau meciurile prin stabilirea rezultatelor în diferite competiții și sporturi, desfășurate în principal în afară țării. După ce rezultatul era stabilit, se paria în masă, în Spania.

Grupul obținea beneficii în două moduri. Liderul organizației corupea mai mulți fotbaliști din România, alături de care a aranjat mai multe meciuri.

În plus, acesta oferea informația și către alte persoane care se ocupau cu aranjatul meciurile, primind în schimb informații despre alte partide trucate”.


Cum reușeau să înșele casele de pariuri

Anchetatorii au descoperit că membrii grupării au reușit să înșele casele de pariuri folosind o tehnologie avansată, care le permitea să vadă transmisiunile live înainte caselor.

„Organizația criminală se folosea de un sistem tehnologic foarte sofisticat, bazat pe sateliți. Astfel, aceștia captau semnalul de la diferite evenimente sportive înainte ca transmisiunea să ajungă la casele de pariuri. Știind ce urmează să se întâmple, aceștia mizau online sume importante.

Acest mod de operare a fost folosit la diferite meciuri din Asia și America de Sud, dar și din Liga Națiunilor, Bundesliga și chiar CM 2022. În plus, se paria și pe tenis, în meciuri din circuitul ATP și ITF”, a informat Poliția.

Aceștia foloseau identitatea altor persoane pentru a paria, pentru a nu ridica suspiciuni.


Aveau un om în interior

Anchetatorii au descoperit și că organizația româno-bulgară era ajutată de un „trader” de la o casă importantă de pariuri. „Printre persoanele arestate se numără și un angajat al unei case de pariuri. În acord cu membrii organizației, acesta aproba pariurile”, se arată în comunicat

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile