Clujul PUTE dl.Boc ! Clujenii semnalează că „pute” în toate cartierele Clujului

Orașul Cluj-Napoca și zona metropolitană sunt cuprinse, din nou, de un miros insuportabil. Clujenii semnalează că „pute” în toate cartierele Clujului.

„În toate cartierele Clujului PUTE!” – asta este sesizarea pe care zeci de clujeni au făcut-o pe aplicația My Cluj și situația de care mulți alții sau plâns când mergeau liniștiți pe străzile orașului.

Având în vedere că ne aflăm și într-o perioadă caniculară, când temperaturile pot ajunge până la 35 de grade, situația este extrem de inconfortabilă. Mirosul teribil este accentuat și de temperaturile ridicate, iar acest lucru face ca existența în afara locuințelor noastre să fie chiar imposibilă.

Autoritățile au făcut controale pentru a verifica de unde a pornit mirosul. Este vorba despre Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, gestionat de firma Supercom:

„Încă din primul moment al apariției mirosului din Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a dispus factorilor de control să investigheze cauza mirosului existent în oraș. În urma analizelor efectuate de către autoritățile statului s-a stabilit că acest miros provine de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, centru care colectează deșeurile din tot județul. Autoritățile de control au dispus măsuri operatorului de salubritate Supercom pentru diminuarea mirosului, măsuri care vor fi comunicate public de către autoritățile respective.  Vom solicita în continuare autorităților statului implicare, până când această problemă va fi rezolvată în integralitate”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea

Clujenii s-au plâns că miroase a gunoi, iar în unele zone chiar a „cadavru”, și că nu pot să respire afară sau că au simțit o stare de greață când mergeau pe stradă.

PUTE în Cluj. Sesizările clujenilor pe aplicația My Cluj

Mai jos redăm câteva dintre sesizările făcute de clujeni pe aplicația My Cluj:

Câteva din sesizările făcute de locuitorii din Cluj :

 • „Nu se poate așa ceva! Nu pot să mă plimb pe stradă că mi se face rău de la miros și îmi vine sa vomit! Locuiesc în zona Someșeni și un miros cumplit de gunoaie ne intoxică aerul. Nu pot să aerisesc casa și nici nu pot ieși din casă din cauza mirosului. Vă rog faceți ceva!”
 • „Miroase puternic a gunoi de două zile încoace în zona Mărăști/Someșeni. Nu se poate aerisi”
 • „Miroase îngrozitor a fecale și gunoi in Dezmir! Nu se poate sta cu geamul deschis pe căldura aceasta!!! Vă rog să luați măsuri!!”
 • „Se simte un miros îngrozitor de deseuri în tot cartierul!!! Locuiesc în zona Plevnei și simt că mă sufoc de la mirosul oribil! Cred că în tot orașul, cum am citit pe grup Facebook. Vă rog să luați măsuri”
 •  „Miroase îngrozitor de tare afară, nu știu de la ce dar un miros îngrozitor”
 • „Miros insuportabil în cartierul Gheorgheni și în aproape tot Clujul din câte am auzit. Este inadmisibil să se ajungă la asemnea amploare”
 • „Vă rugăm să faceți ceva cu mirosul de gunoi din tot Gheorgheniul. Stam cu geamurile deschise pe căldura asta și miroase oribil și în casă. Ieșim afară, același miros grețos de WC. În ultimii 2 ani dacă nu în fiecare lună, maxim la 3 luni, miroase a gunoi/wc în zona Gheorgheni. Oraș de 5 stele în care mp se vinde cu 2500€
 • „Tot Clujul este infestat de un miros insuportabil de canal. Garda de Mediu, Ecologie urbană, Poliția Locală, de ce nu iau măsuri?!!”
 • „Mirosul în cartierul Gheorgheni, ca și în tot Clujul, este de cadavru mort, se poate face ceva?”
 • „Miros groaznic în mai multe zone ale orașului. Din păcate, nu este prima dată când se întamplă așa ceva”
 •  „În cartierul Gheorgheni miroase îngrijorător de tare a gunoi. NU se poate așa ceva într-un oraș ca și Cluj-Napoca!”
 • „În ultimele 48 de ore aerul din cartierul Gheorgheni este IRESPIRABIL din cauza mirosului PESTILENTIAL de la groapa de gunoi! Este inadmisibil faptul ca responsabilii cu colectarea/depozitarea gunoiului sunt niste incompetenți!”

Nu este prima dată când se simte un miros insuportabil în Cluj

Din păcate, aceasta nu este o situație singulară. În 2020, clujenii au mai trebuit să suporte un miros teribil de gunoaie. Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, spunea atunci că relocarea a zeci de mii de tone de gunoi menajer de pe rampa temporară a municipiului în Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) a fost cauza care determina existența mirosului neplăcut în tot orașul, în absolut toate cartierele.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile