HORIA SULEA CONFIRMA CANDIDATURA PENTRU ALEGERILE LOCALE DIN 2024 ,VEZI DIN PARTEA CUI CANDIDEAZA !

Fostul primar al comunei Florești în perioada 2012-2020 analizează situația comunei, prestația actualei administrații și perspectivele de viitor, anunțând și faptul că intenționează să candideze în anul 2024 pentru a reveni la primărie.

Cum ați caracteriza activitatea actualei administrații locale din Florești, în ultimii 3 ani?

Horia Șulea: Din nefericire, după alegerile locale din 2020, o vedem cu toții, a urmat o perioadă de stopare a dezvoltării urbane a Floreștiului, lucru care se vede începând cu starea de degradare a drumurilor, până la lipsa oricărei investiții de interes public. De ce s-a ajuns aici? Simplu: lipsa de experiență și „obligațiile” administrației și ale consiliului local față de unele grupuri de interese.

Proiectele pe care le-ați început în mandatul dvs. de primar au fost continuate sau abandonate?

Horia Șulea: Proiectele mele? Hmmm! Ar fi fost bine să fie continuate, dar, când vorbim de răutate și rea voință, ajungi in situația dată. Au fost proiecte de aproximativ trei sute de milioane de euro și aș enumera doar câteva dintre ele!

1.Șoseaua de ocolire pe partea de sud, investiție în parteneriat public-privat, în valoare de 120 milioane de euro.

2.Centru Cultural, în valoare de peste 20 milioane de euro.

3.Școala de pe strada Catanii, investiție de peste 8 milioane de euro.

Ar mai fi două grădinițe, creșă, parc de agrement poligon, centru de natație, stadion, trei săli de sport din care două școlare, patinoar, două bazine de înot școlare etc.

Unii cetățeni se plâng că se construiește prea mult și haotic, alții că nu se mai dau autorizații de construcție și cresc prețurile. Cum vedeți situația de pe piața imobiliară locală?

Horia Șulea: Niciodată nu vei putea să mulțumești pe toată lumea, dar dacă prețurile în Florești cresc, nu e rău dar nici bine, înseamnă că ceva nu merge și aici mă refer la cerere și ofertă la imobiliare!

Noua centură metropolitană a Clujului va fi suficientă pentru a reduce aglomerația din localitate? De ce continuă să fie traficul atât de sufocant pe multe dintre străzi și ce se poate face?

Horia Șulea: Nu vreau să par ironic, dar din cauza traseului ales pentru centura metropolitană pe raza Floreștiului, aceasta va fi aproape inutilă floreștenilor, doar că va scoate tranzitul din Florești! În opinia mea, șoseaua de sud este imperios necesară.

Care este situația în domeniul educațional? Există proiecte suficiente pentru creșterea numărului de locuri în creșe, școli și grădinițe, având în vedere că populația este relativ tânără?

Horia Șulea: Ei, aici este o mare problemă! Daca în 2020, la plecarea mea din funcția de primar, am reușit să construiesc o grădiniță cu 250 de locuri, o creșă cu 100 de locuri și Liceul D. Tăuțan cu 870 de locuri, am lăsat pe masa actualei administrații Pivariu-PNL proiect cu finanțare pentru școala de pe Porii, Catanii o instituție școlară pentru 900 de elevi, tot acolo urma să se construiască o grădiniță cu 400 de locuri, precum și extinderea gradiniței de strada Horea la 500 de locuri. Toate acestea, daca continuam la conducerea comunei, astăzi erau pregatite pentru a primii invățăceii, copiii floreștenilor. Din păcate, aceste proiecte, ca și multe altele, au fost aruncate la gunoi de cei ce de trei ani toacă bugetele locale în interes propriu, de comunitate și dezvoltare nu mai vorbim….!

Ce perspective are comuna în momentul actual? Doriți să vă implicați activ în conducerea ei în viitor?

Horia Șulea: Sincer? După cum vedem cu toții, în ultmii trei ani, de cand Pivariu a reușit să-i înșele pe floreșteni, nu am văzut nici urma de viziune în ceea ce privește dezvoltarea sănătoasă a Floreștiului, ba din contră, s-au tocat patru bugete anuale fără să vedem urmă de investiții în interes public.
Aici un rol important îl are și consiliul local, care doarme liniștit, ma refer atât la cei de la putere – PNL, cât și cei din „opoziție” – USR.


Așa se întâmplă când oameni fără pic de pregătire și viziune în administrație ajung, în urma unor povești mincinoase, să înșele buna credință a comunității!


Sper ca la anul floreștenii să se trezească, să meargă la vot și să nu mai creadă în minciunile unor impostori care urmăresc doar să pună mîna pe putere în interes propriu!
Eu încă mai cred că FAPTELE fac diferența!

Da, voi candida din partea partidului PSD și cred într-o reușită a mea, pentru a continua o dezvoltarea sanatoasă a comunei Florești !

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile