Extindere a Legii Anastasia: Consecințe Aspre pentru Șoferii Sub Influța Alcoolului sau Substanțelor Psihoactive care Provocă Accidente Mortale

Legea Anastasia, cea prin care șoferii care se urcă la volan beți sau drogați și produc accidente mortale sunt trimiși direct la închisoare, va avea o completare, anunță senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Completare la Legea Anastasia. Ce se întâmplă cu permisul șoferilor care se urcă băuți sau drogați la volan și ucid oameni

„5 ani fără permis auto. De 10 ori mai mare perioada, față de textul în vigoare, în care șoferii care ucid pe șosele nu pot redobândi permisul de conducere, după împlinirea pedepsei la care sunt condamnați. Este propunerea mea de modificare a Codului Rutier, adoptată de Senat în martie (Legea de aprobare a OUG 11/2023) și aflată la dezbatere finală în Camera Deputaților.

Nu intenționez restrângerea unor drepturi, ci reducerea numărului de morți pe drumurile publice. Și nu pentru a da bine într-o statistică și așa neagră a Europei, în care România își menține, al șaselea an la rând, locul 1 la numărul de decese în accidentele rutiere.

Și nici pentru că opinia publică este indignată de tragediile ce se petrec pe șosele. Ci mai ales pentru dreptul la viață al sufletelor nevinovate care își găsesc sfârșitul din cauza unor șoferi inconștienți sau teribiliști.

Tragediile la care românii asistă ar trebui să ne facă mai responsabili, iar dacă pe șoferi nu, măcar pe noi, parlamentarii, cei chemați să facă legea, pentru a diminua masacrul de pe șosele.

Inițiativa mea vine în completarea Legii Anastasia, pe care am creat-o tot din rațiunea de a scădea numărul de morți din cauza unor semeni care, din inconștiență și teribilism, se urcă la volan băuți, drogați sau fără permis”, a anunțat, luni, senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Legea potrivit căreia șoferii care provoacă accidente mortale, aflați la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor, ajung direct la închisoare, adică nu pot beneficia de suspendarea pedepsei cu privare de libertate, a intrat în vigoare la finalul lunii iulie.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile