Sute de enoriași s-au adunat la Mănăstirea Nicula, pregătindu-se să petreacă noaptea sub cerul liber

Sute de pelerini au ajuns deja la Mănăstirea Nicula. Mii de credincioși sunt așteptați să se alăture în zilele de 14 și 15 august, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Pe pagina de Facebook Mănăstirea Nicula deja s-au postat fotografii cu primii pelerini care vor să participe la hramul Adormirii Maicii Domnului. Sute de credincioși și-au întins deja păturile și pregătit corturile, ca să doarmă în această seară sub cerul liber.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului din 15 august este importantă peste tot în lumea creștină, dar pentru transilvăneni are o profunzime aparte, mai ales datorită icoanei făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula.

Marele praznic al Adormirii Maicii Domnului este precedat de tradiționalul pelerinaj „La Nicula colo-n deal”, amintindu-ne de anul 1699, când icoana pictată de preotul ortodox Luca din Iclod și aflată în biserica din Nicula a lăcrimat vreme de trei săptămâni. 

Procesiunea începe luni, 14 august

Procesiunea va începe luni, 14 august 2023, de la ora 12:00, de la Biserica Sfântul Nicolae din parcul central al orașului Gherla și va continua pe jos până la biserica de lemn din incinta Mănăstirii Nicula. Procesiunea va fi condusă de către IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, din care va face parte și Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale. 

De la ora 18:00, pe altarul de vară al Mănăstirii va fi săvârșită slujba Vecerniei Mari și a Litiei, iar de la ora 22:00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și va fi săvârșită Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului. Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiunea icoanei, în jurul orei 00:00. 

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile