Alertă de inundații pe Someș, în județul Cluj. Ce zone sunt afectate de probleme.

Specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au emis o actualizare a codurilor hidrologice, având în vedere situația hidrometeorologică curentă și prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore. Un cod galben de avertizare este valabil începând de astăzi, 31 iulie, ora 11:00, și va fi în vigoare până mâine dimineață, la ora 9:00.

În cadrul arealului Someș-Tisa, există probabilitatea depășirii cotelor de atenție pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Someșul Mare și Someșul Mic. În particular, Someșul Mic din Cluj este afectat.

Hidrologii atrag atenția că această avertizare se concentrează, în principal, pe fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale. Există probabilitate mai mare și intensitate crescută pentru unele râuri din județele Cluj, Alba, Covasna, Buzău, Vrancea, Bacău și Tulcea.

Este important ca locuitorii din zonele afectate să fie vigilenți și să se informeze despre evoluția situației hidrologice din zonele respective, luând măsuri de precauție pentru a se proteja de efectele neplăcute ale posibilelor inundații.

Articole recomantate

Distribuie articolul

Trimite o știre !

Completează mai jos datele si detaliile